Reducere Dioptrii

Viciile de refractie

Imaginea se formeaza pe retina intr-un anumit loc. In momentul in care aceasta se formeaza in fata sau in spatele retinei, atunci spunem ca vorbim despre vicii de refractie. Printre viciile de refractie se numara miopia, hipermetropia si astigmatismul. Prezbiopia este un caz mai special, intrucat nu este un viciu de refractie cauzat de o forma anormala a globului ocular, ci de imbatranirea cristalinului, lentila naturala a ochiului. Mare parte din populatia lumii sufera de un viciu de refractie, tocmai de aceea un consult de rutina la medicul oftalmolog ne poate da siguranta ca ochii nostri sunt sanatosi, iar daca exista totusi o problema o vom putea rezolva inainte ca ea sa se agraveze. Viciile de refractie nu se trateaza, ele pot fi corectate prin purtarea de ochelari de vedere sau lentile de contact. Chirurgia refractiva reprezinta o alternativa eficienta de corectare a viciilor de refractie. Operatia de reducere de dioptrii cu laser este o metoda revolutionara si extrem de solicitata in zilele noastre de corectare a viciilor de refractie pentru ca le ofera pacientilor sansa de a scapa de dependenta de ochelarii de vedere.

MIOPIA
Sufera de miopie persoanele care nu disting clar obiectele aflate la distanta. In acest caz, specialistii spun ca imaginea se formeaza in fata retinei, iar globul ocular are o forma alungita sau corneea este prea curbata. Miopia nu se trateaza insa poate fi corectata prin purtarea de ochelari. Exista si optiunea chirurgicala, prin reducerea de dioptrii cu laser sau implantul de cristalin in scop refractiv.

HIPERMETROPIA
Spre deosebire de miopie, pacientii diagnosticati cu hipermetropie nu pot vedea clar obiectele aflate in apropiere. In cazul acestora avem de-a face cu un glob ocular turtit sau cu o cornee ce are un grad mic de curbura. Ochelarii cu dioptrii pe “+” sunt o solutie, dar cea mai buna metoda de a avea o vedere perfecta este reducerea de dioptrii cu laser.

ASTIGMATISMUL
Astigmatismul este un viciu de refractie care apare atunci cand corneea are o suprafata neregulata. Din aceasta cauza lumina este raspandita in mai multe puncte pe retina, iar informatia ajunge eronat catre creier. Vederea este incetosata si distorsionata sau dublata. Astigmatismul afecteaza atat vederea de aproape, cat si  pe cea la departare si poate aparea in combinatie cu hipermetropia sau miopia.

PREZBIOPIA
In cazul prezbiopiei nu vorbim despre o forma anormala a globului ocular. Aceasta apare odata cu inaintarea in varsta din cauza pierderii elasticitatii cristalinului. Pacientii diagnosticati cu prezbiopie au probleme cu vederea de aproape. Asa ca ei vor observa ca scrisul, cititul sau lucrul la calculator devin dificile. Le este recomadata purtarea ochelarilor sau un implant de cristalin.

Chirurgie Refractiva
Simti cum ochelarii devin de multe ori apasatori, iti lasă urme pe fata atunci cand ii dai jos sau pur si simplu se aburesc la orice schimbare brusca de temperatura. Nici cu lentilele de contact nu este mai bine pentru ca necesita o ingrijire speciala, în caz contrar te poti alege cu o infectie. Peste toate acestea vine însa cea mai importanta problema, dioptria ce poate creste uneori galopant, alteori, în cazul celor mai norocosi, mai lent. Exista insa o rezolvare extrem de simpla si eficienta: operatia refractiva prin care scapi de ochelari sau de lentilele de contact prin reducerea de dioptrii. Mrini Eye Hospital dispune de tehnici moderne pentru realizarea interventiilor de chirurgie refractiva, printre care si reducerea de dioptrii cu laser.

LASIK (Laser assisted in-situ keratomileusis) este cea mai buna recomandare pe care v-o putem face dumneavoastra, celor care vreti sa uitati de ochelarii de vedere. Ce este LASIK? O procedura chirurgicala ce are ca scop scaderea dioptriilor in cazuri de miopie, hipermetropie si astigmatism. Chirurgul creeaza o clapa extrem de fina, apoi laserul lucreaza sub acest capac, sculpteaza corneea si corecteaza problemele vizuale. Este o procedura sofisticata, de inalta performanta si cu rezultate de exceptie. Foarte important de stiut este ca operatia dureaza cateva minute, iar pacientul nu simte niciun fel de durere nici in timpul interventiei si nici dupa aceea. In clinica de oftalmologie Mrini Eye Constanta, operatia de reducere de dioptrii prin tehnica LASIK se efectueaza cu ajutorul laserului excimer WaveLight® ALLEGRETTO WAVE® Eye-Q. Şi pentru a vă convinge de performanta extraordinară a operatiilor refractive prin pocedura Lasik vă spunem doar atat: NASA a aprobat acest tip de interventie pentru astronautii americani. Asta mai ales ca recuperarea este usoara si extrem de rapida. Iata cum lucreaza pe ochiul dumnevoastra cel mai avansat laser al momentului.

CE TREBUIE SA STIE PACIENTII DESPRE OPERATIA DE REDUCERE DE DIOPTRII PRIN TEHNICA LASIK
• Ochiul este anesteziat cu ajutorul picaturilor, iar pe toata durata interventiei pacientul va fi supravegheat de medicul anestezist al clinicii.
• In timpul operatiei de reducere de dioptrii pacientul este constient, dar cu toate acestea nu simte niciun fel de durere.

• Tehnica LASIK presupune efectuarea unui capac la nivelul corneei si remodelarea acesteia cu ajutorul energiei laser. Dupa incheierea operatiei de reducere de dioptrii, flap-ul cornean este asezat in pozitia initiala si va adera singur la cornee, fara a fi necesare cusaturi.
• Falp-ul corneean se efectueaza cu ajutorul laserului, ceea ce inseamna precizie maxima

• Dupa operatia de reducere de dioptrii nu este necesara internarea. Pacientul va petrece un timp scurt in salonul postoperator, apoi poate pleca acasa insostit de o ruda sau un prieten. Asta pentru ca imediat dupa operatie vederea va fi incetosata.
• Pacientul va reveni la controale medicale periodice, stabilite de catre medic si va urma un  tratament local cu picaturi pe baza de antibiotic.
• Procesul de vindecare dupa interventia LASIK este mai usor si mai confortabil decat in cazul altor interventii de chirurgie refractiva, deoarece laserul indeparteaza tesutul din interiorul corneei si nu pe cel sensibil, aflat la suprafata acesteia.
• LASIK nu poate corecta prezbiopia, scaderea vederii de aproape ca urmare a imbatranirii cristalinului

PRK (Keratectomia Fotorefractiva). Operatia de reducere de dioptrii prin tehnica PRK presupune schimbarea
definitiva a formei corneei prin sculptarea ei cu un laser excimer. Astfel se obtine o imbunatatire a focalizarii luminii pe retina. PRK a fost prima tehnica chirurgicala folosita in operatia de reducere de dioptrii. In prezent este preferata in cazul pacientilor care au o cornee subtire si nu pot fi supusi operatiei de reducere de dioptrii prin tehnica LASIK.  In clinica de oftalmologie Mrini Eye Constanta, operatia de reducere de dioptrii prin tehnica PRK se efectueaza cu ajutorul laserului excimer WaveLight® ALLEGRETTO WAVE® Eye-Q.

CE TREBUIE SA STIE PACIENTII DESPRE OPERATIA DE REDUCERE DE DIOPTRII PRIN TEHNICA PRK
• Operatia se desfasoara sub anestezie locala cu picaturi.

• In timpul operatiei de reducere de dioptrii pacientul este constient, dar cu toate acestea nu va simti niciun fel de durere.

• Tehnica PRK pentru reducerea dioptriilor presupune indepartarea epiteliului cornean, stratul de suprafata al corneei. Dupa incheierea operatiei, ochiul operat este acoperit cu o lentila de protectie pentru a favoriza refacerea stratului de celule corneene.
• Pacientul va petrece un timp scurt in salonul postoperator, apoi poate pleca acasa. Aceasta operatie nu necesita internare. Pacientul trebuie sa fie insa insostit de o ruda sau de un prieten.
• Dupa operatia de reducere de dioptrii pacientul va urma un tratament cu picaturi pentru a evita aparitia infectiilor si pentru a accelera refacerea epiteliului.
• Pacientul va reveni la controale periodice.
• Procesul de refacere dupa operatia de reducere de dioptrii prin tehnica PRK dureaza mai mult timp, intrucat este necesar ca stratul de celule epiteliale sa se refaca in totalitate.

Raspundem tuturor solicitarilor

Esti la un click distanta sa vezi lumea cu alti ochi