Optica

Optometria

este o știință ce are ca scop principal funcționalitatea echipamentelor optice, a lentilelor pentru ochelari, a dispozitivelor optice și, nu în ultimul rând, studiul aparatelor de monitorizare și diagnosticare a problemelor și patologiilor oculare.

În cadrul unei consultații, inginerul Optometrist efectuează teste de funcționare vizuală și analizează datele din răspunsurile vizuale. De asemenea, acesta planifică cel mai adecvat tratament pentru atenuarea simptomelor ce pot provoca disfuncții vizuale, dezechilibre oculomotorii, modificări ale percepției vizuale care pot duce la probleme de performanță școlară sau la locul de muncă. La nevoie, inginerul optometrist poate prescrie ochelari, lentile de contact sau terapii vizuale pentru îmbunătățirea vederii.

Image
Image

La Dr. Mrini Eye Hospital vă punem la dispoziție o gamă diversificată de ochelari de soare, ochelari de vedere, ochelari personalizați (Yuniku), lentile de contact și accesorii, întotdeauna de la cele mai renumite branduri. Dorim să avem grijă de sănătatea ta vizuală, dar și să-ți îmbrăcăm look-ul cu tot ce este mai frumos.

Dr. Mrini Eye Hospital

Vederea este o comoară. Să avem grijă de ea cum se cuvine! Acesta este motivul pentru care am reunit o echipă de profesioniști de înaltă calificare și în continuă pregătire, ținem pasul cu tehnologia și aducem alături doar branduri dorite.

Dr. Mrini Eye Hospital susține importanța protecției și îngrijirii ochilor. Gândește-te, dacă ne protejăm pielea atunci când facem plajă, de ce nu am face același lucru pentru ochii noștri?  Scopul nostru este să ai grijă de simțul tău cel mai prețios, de cea mai mare comoară a ta.
În cadrul departamentului de optică vă punem la dispoziție:
 • Lentile aeriene: Monofocale, Bifocale, Degresive, Progresive
 • Filtre medicale
 • Fitru pentru protecție împotriva luminii albastre/filtru Blue Control
 • Lentile pentru condus
 • Lentile fotocromatice
 • Lentile de soare cu dioptrie
 • Lentile de contact (dure, moi)
 • Rame de vedere
 • Rame de soare
 • Yuniku - ochelari creați special pentru tine, prin imprimare 3D
 • Soluții de întreținere lentile de contact
 • Accesorii (șnur, toc, soluții de curățat ochelarii etc.)

Cum să cureți corect ochelarii de vedere/ochelarii de soare?

Curățarea ochelarilor de vedere și a ochelarilor de soare poate părea o sarcină simplă care nu necesită instrucțiuni, dar există modalități corecte și greșite de a o face. Dacă nu cureți corect ochelarii, îi poți deteriora.

Iată câteva sfaturi pentru a curăța corect ochelarii și pentru a păstra rama curată:

Ce să faci

 • Scoate întotdeauna ochelarii cu ambele mâini. Este mai bine atât pentru balamale, cât și pentru tâmple. Totodată, această metodă va împiedica degetele să murdărească lentilele.
 • Îți recomandăm să speli ochelarii în fiecare dimineață pentru a evita zgârieturile și pentru a arăta mereu bine. Înainte de a curăța ochelarii, asigură-te că mâinile sunt complet curate, fără praf și grăsimi care ar putea murdări lentilele. Spală-ți mâinile cu un săpun fără parfum și usucă-le cu șervețele. Clătește ochelarii sub un jet ușor de apă caldă. Acest lucru permite îndepărtarea prafului și împiedică zgârierea lentilelor în momentul în care cureți ochelarii. Nu spăla ochelarii cu apă fierbinte, deoarece temperatura ar putea deteriora unele acoperiri de pe lentile. Aplică o picătură mică de săpun neutru pentru mâini pe fiecare lentilă. Lichidele de spălat vase conțin adesea ingrediente acide, așa că evită folosirea acestora. Freacă ușor cristalele pe ambele părți. Asigură-te că ai curățat inclusiv brațele și pernițele pentru nas, deoarece aceste zone tind să aibă o concentrație mai mare de ulei, produse pentru păr și produse cosmetice. Clătește bine cadrul. Usucă cu grijă lentilele și rama cu o cârpă de curățat din microfibră. Lavetele de curățat din microfibră sunt o soluție excelentă pentru curățarea ochelarilor. Ele usucă eficient lentilele și îndepărtează murdăria și grăsimea. Asigură-te că speli frecvent cârpele din microfibră. Nu le spăla cu balsam de rufe.

Ce să NU faci

 • Nu folosi țesătura unui tricou pentru a curăța ochelarii. Fibrele mici din material pot zgâria definitiv lentilele.
 • Nu utiliza salivă pentru a umezi cristalele. Nu este igienic și nu ajută la curățarea corectă a ochelarilor.
 • Nu folosi niciodată detergent de uz casnic pentru a curăța ochelarii. Aceste produse au ingrediente care pot deteriora lentilele și pot degrada acoperirile.
 • Evită să folosești hârtie absorbantă, șervețele sau hârtie igienică pentru curățarea lentilelor ochelarilor. Pulpa de lemn din compoziția hârtiei poate zgâria lentilele sau le poate lăsa scame.

Urmează aceste sfaturi și ochelarii tăi vor rămâne curați și fără zgârieturi pentru o lungă perioadă de timp.