operatie pentru cataracta, cristalin artificial, oftalmolog, hicham mrini, dorin nicula, cataracta, laser, oftalmologie, constanta, tulcea, galati, braila
Cea mai avansata tehnologie din lume pentru realizarea operaţiei de cataractă este disponibilă acum şi la Constanţa, în cadrul clinicii private de oftalmologie Mrini Eye Hospital. Este vorba despre suita de cataractă refractivă, un grup de patru aparate ultraperformante cu care a fost dotată sala de operaţii a clinicii, care permite realizarea operaţiei de cataractă cu laser, fără bisturiu, bazată pe comandă computerizată.

Mrini Eye Hospital a devenit singura clinică de oftalmologie din Dobrogea în care se poate realiza operaţia de cataractă cu laser şi singura clinică din România care dispune de toate cele patru aparate din suita refractivă pentru operaţia de cataractă. „Datorită acestei investiţii, viitorul în operaţia de cataractă a devenit prezent! Aparatura disponibilă în clinicile de oftalmologie de top din lume este accesibilă acum şi constănţenilor”, a declarat dr. Fildis Mrini, medic oftalmolog, manager general al Mrini Eye Hospital.

Cele patru aparate care compun suita de cataractă refractivă – Femtosecond Laser LenSx, sistemul tip GPS Verion destinat înregistrării şi urmăririi datelor pacientului, microscopul operator LuxOr şi aparatul de facoemulsificare Centurion – asigură o precizie maximă în realizarea diverşilor timpi operatori, prin controlul computerizat al acestora.

Cum se desfăşoară procedura

Înainte de operaţie, cu ajutorul sistemului Verion, pacientului i se vor realiza măsurători computerizate, care permit personalizarea operaţiei de cataractă conform fotografiei ochiului. Aceste măsurători vor fi transferate într-un calculator care va stabili locul inciziilor, valoarea dioptrică a cristalinului artificial şi centrarea perfectă a acestuia. Datele sunt apoi transferate automat în microscopul operator, devenind ghidaj şi repere pentru chirurg, eliminând astfel posibila eroare umană în majoritatea etapelor operatorii.

În timpul operaţiei, laserul LensX controlează cu precizie de calculator principalele etape ale operaţiei de cataractă şi permite chirurgului să personalizeze intervenţia în funcţie de caracteristicile anatomice ale fiecărui ochi, fapt imposibil de realizat prin alte metode chirurgicale.

„Spre deosebire de chirurgia tradiţională a cataractei, unde sunt utilizate instrumente chirurgicale tăioase, laserul LensX realizează câteva dintre cele mai importante etape ale chirurgiei cataractei cu ajutorul pulsurilor laser” , a precizat dr. Hicham Mrini, medic specialist oftalmolog.

Laserul LensX efectuează cu o precizie de neegalat inciziile corneene, fragmentarea cristalinului opacifiat şi centrarea perfectă a locului unde urmează să fie introdus cristalinul artificial. „Datorită preciziei şi siguranţei asigurate de acest laser, se reduce riscul unor complicaţii intra şi postoperatorii, ca de exemplu afectarea corneei. În timpul actului chirurgical, confortul pacientului creşte. După operaţie, inciziile se cicatrizează rapid, cu disconfort scăzut, recuperarea vizuală având loc aproape instantaneu după operaţie”, a completat dr. Hicham Mrini, medic specialist oftalmolog.

Cea mai avansată tehnologie

Extragerea cristalinului opacifiat, mărunţit cu ajutorul laserul LensX, se face prin utilizarea aparatului de facoemulsificare Centurion, cel mai performant aparat din acest segment.

„Optând pentru operaţia de cataractă cu laser, pacienţii pot avea încredere că au făcut alegerea corectă, ştiind că beneficiază de cea mai avansată tehnologie disponibilă în prezent pentru această intervenţie”, a precizat dr. Hicham Mrini, medic specialist oftalmolog.

„Poziţionarea Clinicii Mrini Eye Hospital în rândul clinicilor de top din lume care dispun de întreaga suită pentru cataracta refractivă şi printre puţinele clinici din ţară şi din Europa în care se poate realiza revoluţionara operaţie de cataractă cu laser ne bucură şi ne onorează deopotrivă. La deschiderea clinicii, ne-am luat angajamentul să creăm un centru medical de excelenţă în care pacienţii constănţeni cu afecţiuni oculare să poată beneficia de cele mai bune îngrijiri medicale. Această investiţie reprezintă încă un pas în respectarea acestui angajament”, a completat dr. Fildis Mrini.

cataracta cu laser clinica de oftalmologie Mrini Constanta
Operatie de cataracta cu laser la Mrini Eye Hospital - clinica de oftalmologie Constanta
Operatie de cataracta la clinica de oftalmologir Mrini Eye Constanta